DÖNÜŞEN DÜNYA VE DAYANIKLI TOPLUMUN İNŞASI
DÖNÜŞEN DÜNYA VE DAYANIKLI TOPLUMUN İNŞASI
ANA SAYFA
DÖNÜŞEN DÜNYA VE DAYANIKLI TOPLUMUN İNŞASI

DÖNÜŞEN DÜNYA VE DAYANIKLI TOPLUMUN İNŞASI

17. Anadolu Buluşmaları Gerçekleştirildi

Anadolu Federasyonu tarafından her yıl düzenlenen Anadolu Buluşmaları’nın 17.si Afyonkarahisar Sandıklı’da May Thermal Otel’de 14-18 Ağustos tarihleri arasında gerçekleştirildi. 

5 gün süren programın ilk günü Kur'an-ı Kerim Tilaveti ile başlayarak sinevizyon gösterimi ile devam etti. Anadolu Federasyonu Yönetim kurulu üyesi Mehmet Alpcan, takdim konuşması gerçekleştirdi. Program, Anadolu Öğrenci Birliği Başkanı Şamil Kılıçparlar'ın konuşmasıyla devam etti. Kılıçparlar konuşmasında, Anadolu Öğrenci Birliği'nin "Oku-yorum" projesinden bahsetti. Ardından Anadolu Federasyonu İnsan Kıymetleri ve Teşkilatlanma Birimi Başkanı Gazi Kılıçparlar’ın “Anadolu Federasyonu Deprem Süreci Çalışmaları” konu başlığıyla devam etti. 

Programın özel oturumu için Yeryüzü Gençlik ve Spor Derneği Başkanı Seyfullah Kar moderatörlüğünde katılımcıların görüş ve değerlendirmeleri ile “Deprem Günlerinde Neler Yaşadık? Deprem Günlerinde Neler Yaptık?” konu başlığıyla oturum yapıldı. Görüş ve değerlendirmelerin ardından yapılan teşkilat ve birim toplantılarıyla 1. Gün sona erdi.

İkinci gün, Vakıf Başkanımız Turgay Aldemir açılış semineri konuşması ile başladı. Daha sonra Balıkesir Kütüphanesi Kurucusu Ahmet Kot, Erkan Çav, Psikolog Dr. Mehmet Başkak, İbrahim Bahar, Hüseyin Özhazar, Rabia Aldemir selamlama konuşmaları ile devam etti. 2. Günü ilk oturumunda Necmi Gürsakal “Yapay zeka, Nesnelerin İnterneti, Robotik Uygulamalar Gibi Teknolojilerin Dönüştürücü Etkileri" ve İZÜ Bilgisayar Mühendisliği Bölüm Başkanı Ahmet Kaplan, "Teknolojik Dönüşüme Hikmetle Yön Vermek" konu başlıklı sunumlarını gerçekleştirdi.

17. Anadolu Buluşmaları salon oturum programları ve ara toplantılar ile devam ederken bunun yanısıra 3. Anadolu Çocuk buluşmaları gerçekleşti. Çocuk Buluşmaları’nda, çocukların keyifli vakit geçirmeleri için eğlenerek öğretmek amaçlanarak birçok etkinlik düzenlendi. 

İkinci günün 2.oturumunda Savaş S. Barkçin, "Emanet, Emniyet ve Ehliyet" konu başlığıyla sunum gerçekleştirdi. Sunumun ardından yapılan teşkilat ve birim toplantıları, özel oturumlar ile 2. Gün sona erdi.

Üçüncü günün 1.Oturumunda Bülent Gülçubuk "İklim, Gıda ve Çevresel Değişimlerin Toplumların Üretim ve Yaşam Biçimlerine Dirençlik Temelinde Etkileri", Eksen Yayın Grubu Genel Müdürü Ömer Altaş "Dayanıklı Toplum Bağlamında Türkiye Perspektifi" konu başlıklı sunumları yapıldı. 2.Oturumda ise AÜ İlahiyat Fakültesi Temel İslami Bilimleri Bölüm Başkanı, Şaban Ali Düzgün'ün Çatışarak Gelişme: “Dinin ve Toplumsal Gelişme Dinamiklerinin İlişkisi Üzerine”, 3. Oturumda ise Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Mehmet Uçum, "Dönüşen Dünyada Dayanıklı Toplum Mu, Özne Toplum Mu?" konu başlıklı oturumları gerçekleştirildi. Oturumların ardından teşkilat ve birim toplantıları, Anadolu Federasyonu Yönetim kurulu toplantıları ve özel oturumlar ile sona 3. Gün erdi.

Dördüncü gün 1.Oturumda İstanbul Fikir ve Toplum Araştırmaları Merkezi Başkanı, Mehmet Lütfü Arslan "Dayanıklı Toplum İçin Yetkin İnsan ve Yönetişim Model Önerileri", Yazar Halit Bekiroğlu "Dayanıklı Toplum İçin Dayanıklı STK Nasıl olmalıdır?", Prof. Dr. Ahmet Kızılay "Sağlık ve Dayanıklı Toplum" konu başlıklı sunumları ile gerçekleşti. 2.Oturumda Ömer Torlak'ın "Dayanıklı Bir Toplumun İnşasında Kuşaklar Arası Farklılıkların İrdelenmesi ", Prof. Dr. Ayşen Gürcan "Dayanıklı Ailenin Değişkenleri", 3. Oturumda ise Snow Consulting CEO'su M. Furkan Yaşar, "Dönüşen Dünyada İnsan Merkezli, Sürdürülebilir Ekonomik Yaklaşımlar", Yavuz Yiğit “Dayanıklı Gençlik” konu başlıkları ile sunumlarını gerçekleştirdi. Ayrıca 3. Anadolu Çoçuk Buluşmaları’na yönelik çocuklar tarafından hazırlanan gösteri sahnede sergilendi. 

 

Yapılan oturumların ardından konuşmacılarına hediye takdiminde bulunuldu. 

Programın beşinci gününde ise Vakıf başkanımız Turgay Aldemir Teşekkür konuşması gerçekleştirdi. Katılımcılara, organizasyon ve medya ekibine teşekkür etti.

17. Anadolu Buluşmaları toplu fotoğraf çekiminin ardından sona erdi.

FAALİYET DURUMU
100%
FOTO GALERİ
Medya galeri-0
Medya galeri-1
Medya galeri-2
Medya galeri-3
Medya galeri-4
Medya galeri-5
Medya galeri-6
Medya galeri-7
Medya galeri-8
Medya galeri-9
Medya galeri-10
Medya galeri-11
Medya galeri-12
Medya galeri-13
Medya galeri-14
Medya galeri-15
Medya galeri-16
Medya galeri-17
Medya galeri-18
Medya galeri-19
DİĞER FAALİYETLERİMİZ
İnsanların hayatlarına dokunan tüm işlerimiz ve destek beklediklerimiz adına
NURDAĞI ASLANLI KONTEYNER KENTİ ÇOCUK ŞENLİĞİ
% 100
NURDAĞI ASLANLI KONTEYNER KENTİ ÇOCUK ŞENLİĞİ
02 Mayıs 2025
Anadolu Öğrenci Birliği ve Bülbülzade Vakfı’nın öğrenci ve gönüllüleri, 1 Mayıs 2025 tarihinde Nurdağı’nda bulunan Aslanlı Kampı’nda depremzede çocuklarla buluştu. Çocuk Şenliği, hem çocuklar hem de üniversiteli gönüllüler için unutulmaz bir gün oldu.Şenlik boyunca yüz boyama, futbol, ritim oyunu, drama, origami, çuval yarışı gibi pek çok eğlenceli etkinlik gerçekleştirildi. Kamp alanı,...
FAALİYET DETAYLARI
DİKİŞ ATÖLYELERİ SERGİSİ
% 100
DİKİŞ ATÖLYELERİ SERGİSİ
01 Mayıs 2025
6 Şubat 2023 depremlerinden etkilenen kadınlar için Nurdağı ile İslahiye’de ve Gaziantep merkezde kurulan Bülbülzade Vakfı Biçki Dikiş Atölyeleri’nde eğitim alan kursiyerler, bir yıl boyunca hazırladıkları el emeği ürünleri 29 Nisan 2025’te düzenlenen sergide ziyaretçilerin beğenisine sundular. El sanatları, tel kırma, rölyef, patchwork, mefruşat ve giyim gibi birçok alanda üretilen çalışmalar...
FAALİYET DETAYLARI
BİÇKİ DİKİŞ KURSİYERLERİ KAMP PROGRAMI
% 100
BİÇKİ DİKİŞ KURSİYERLERİ KAMP PROGRAMI
26 Nisan 2025
İslahiye, Nurdağı ve Gaziantep merkezde bulunan Bülbülzade Vakfı Biçki Dikiş Atölyeleri ve el sanatları kurslarında eğitim gören kadınlara psikolojik destek ve doğa ile iç içe bir ortam sunmak amacıyla Gizem Doğan Yaşayarak Öğrenme Merkezi’nde bir kamp programı düzenlendi.Program, Deprem Bölgesi Koordinatörü Zemzem Çetin’in hoş geldiniz konuşması ve tanışma etkinlikleri ile başladı. Kamp...
FAALİYET DETAYLARI
“ALLAH'I MERAK EDİYORUM PEYGAMBERLERİMİ TANIYORUM” ÇALIŞTAYI
% 100
“ALLAH'I MERAK EDİYORUM PEYGAMBERLERİMİ TANIYORUM” ÇALIŞTAYI
23 Nisan 2025
Bülbülzade Vakfı Eğitim ve Öğretmen Birimi, 19 Nisan 2025 Cumartesi günü “Allah’ı Merak Ediyorum Peygamberlerimi Tanıyorum” başlıklı çalıştay programını, vakıf bünyesinde yer alan Zade Life Otel'de gerçekleştirildi. Çocukların dini meraklarına rehberlik etmeyi amaçlayan eğitim programına, çeşitli üniversite, ortaokul ve ilkokul eğitimcileri, akademisyenler, uzmanlar ve ebeveynler katılım...
FAALİYET DETAYLARI
DOWN SENDROMLU ÇOCUKLARLA İFTAR
% 100
DOWN SENDROMLU ÇOCUKLARLA İFTAR
13 Mart 2025
Bülbülzade Vakfı, Suriye ve Türkiye'de yürüttüğü Suriye-Göç çalışmaları ve Ramazan ayı kapsamında vakfın Halep İrtibat Ofisi aracılığıyla Halep'te down sendromlu çocuklara özel bir iftar programı düzenledi. Programa yerel meclis başkanı, çeşitli sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve gönüllüler katılım sağladı.İftar programında selamlama konuşmasını gerçekleştiren vakıf başkanı Turgay Aldemir,...
FAALİYET DETAYLARI
UMUTLARLA GELECEĞİ İNŞA EDELİM
% 100
UMUTLARLA GELECEĞİ İNŞA EDELİM
27 Şubat 2025
Bülbülzade Vakfı Mozaik Birimi ve Anadolu Öğrenci Birliği tarafından, Suriye'nin yeniden inşası sürecine katkı sağlamak amacıyla "Umutlarla Geleceği İnşa Edelim" başlıklı hayır çarşısı düzenlendi. Etkinlik, Gaziantep Üniversitesi çarşısında yer alan Pusula Kitabevi’nin önünde gerçekleşti ve üniversite öğrencilerinin yoğun ilgisiyle karşılandı.Hayır çarşısında, vakıf üyeleri ve gönüllüler...
FAALİYET DETAYLARI

Bülbülzade Vakfı tarafından yürütülen faaliyetlere destek olarak, insanlığa umut olma adına bir adım atabilirsiniz.

Siz de iyiliğin bir parçası olun!
HIZLI BAĞIŞ
Proje seçiniz
₺ 250
₺ 500
₺ 750